תחום חדלות פרעון

תוכן עניינים

כולנו עוברים בשלב מסוים בעיות כלכליות לא פשוטות ואנו נוכחים לכך בעיקר לאחר תקופת המגיפה לא פשוטה. אבל, עלינו להיזכר בבעלי העסקים, וכמובן האנשים הפרטיים, שמסיבות לא פשוטות הגיעו למצב של חובות העומדים על סכומים שאי אפשר להחזיר. בעוד שבעבר הופנה לאנשים אלה גב, המדינה כיום מכירה בבעייתיות ובשכיחות של המצב ומשנה את החוק בהתאם.

מהי חדלות פירעון
כולנו מכירים את המושג הנפוץ "פשיטת רגל" שגורר עמו לא מעט קונוטציות שליליות ולא נעימות. אך בשנת 2019 מדינת ישראל הכריזה "לא עוד" ושינתה את המושג לחדלות פירעון, בין היתר על מנת להסיר את הסטיגמה השלילית מהאנשים שנכנסו למצב שכזה.

נוסף על כך, המדינה הביאה עמה חידוש מבורך ביותר בתחום החוק, אשר מטרתו היא קיצור תהליכים והבאה מהירה ככל הניתן לשיקום כלכלי, במקום להדרה וענישה.

ההגבלות אפשריות
למרות שהמדינה דוגלת במסגרת החוק החדש בשיקום כלכלי מהיר, חשוב לזכור שההליך עדיין נושא בחובו הגבלות שמבטיחות את זה האחרון. בין ההגבלות הצפויות הן איסור יציאה מהארץ לאורך כל התהליך, תשלום מוגבל בכרטיס אשראי (היתר שימוש בכרטיס דיירקט בלבד), ואף איסור על ניהול עסק, אשר אנחנו בראשו.

אופן ניהול התהליך
לא קל לנהל הליך חדלות פירעון בעיקר בגלל התחושה הנוראית שמתלווה אליה וכמובן בגלל המחסור בהבנה משפטית בנושא. לכן, חשוב קודם כל להבחין בין שני המקומות בהם תיק חדלות פירעון מתנהל: בית המשפט והוצאה לפועל (רשות המס). משמע, לשם זירוז הליך השיקום המדינה קבעה שבחוב עד סכום של כ-153,152 ₪ התיק ינוהל ברשות המס, וחוב מעל סכום זה ינוהל בבית המשפט.

אבל, חשוב לזכור שזה הגיוני ותקין לחלוטין שלא תדעו את הפרטים הללו, או תתקשו בבירוקרטיה הטמונה בהליך. לשם כך, מומלץ להיעזר בעו"ד המתמחה בחדלות פירעון, דוגמת עו"ד ערן סולמי, ובכך תדעו כיצד להתחיל בהליך, מהן הזכויות שלכם, וכמובן תוכלו לקבל כתף תומכת ואוזן קשובה.

לסיכום
חוק חדלות פירעון עבר בשנת 2019 וכעת מסייע לרבים להסיר מעצמם סטיגמה שלילית, שבעבר נקראה פשיטת רגל, ואף מסייע להם בשיקום כלכלי. אבל, על מנת שבאמת נבין מה כולל ההליך, ועל מנת שנדע לדרוש ולשמור על הזכויות שלנו, חשוב להתלוות בעו"ד מומחה.

חובות של בני זוג
תחומי עיסוק

איתך בכל מישורי החיים