כיום, בעיקר כשסדר העולם הישן מופר ומשתנה לעיתים, נראה כי ישנם סוגים שונים של מעסיקים ובעיקר סוגים שונים של עובדים. אבל, לא משנה איזה סוג עובד או מעביד אנחנו, החוק תמיד צריך להגן עלינו מפני פגיעה וניצול. כמו כן, החוק צריך להגדיר עבורנו מהן החובות שלנו ומהן הזכויות שלנו. כל אלו ועוד הן מטרתן של ההגדרה הנרחבת: דיני עבודה.
מקרי דיני עבודה
פגיעה מינית
אחד מהמקרים הכי כאובים וקשים שתחום דיני העבודה נוגע בו הוא ניצול מיני במסגרת ההעסקה. כשאנחנו מועסקים במקום מסוים, באופן טבעי יש שרשרת היררכית שאינה שוויונית מעצם יסודה, אך לא בהכרח מדובר בדבר שלילי. משמע, יחסי מעביד ומעסיק הם יחסים לא שוויוניים, אבל שני הצדדים צריכים לדעת בדיוק מהם הגבולות בתקשורת ביניהם.
לצערנו הרב, ניצול ופגיעה במינית במסגרת העבודה לרוב מתרחשים כאשר ישנו ניצול של יחסי מרות. משמע, הצד ה"חזק" במערכת היחסים שנקראת עובד-מעביד מופרת. לרוב זו הפרה מצדו של המעביד, היות והוא מנצל את מעמדו הגבוה. במקרה שכזה יש לנו הזכות לתבוע ולקבל פיצוי הולם.
הלנת שכר
אמנם זה נשמע תמוה שמקום עבודה לא יספק לנו את שכרנו, אבל זכרו ששכר על פי חוק בארץ מורכב מהמון רכיבים קטנים כמו שכר בסיס, שעות נוספות, הפרשות לקרנות פנסיה, נסיעות ועוד. אדם שאינו יודע לקרוא כראוי את תלוש השכר שלו יכול לא לשים לב לבעיות שקורות בתשלום החודשי, שהוא מקבל לעובר ושב, ולא בהכרח ישים לב ששכרו לא ניתן לו כחוק.
לצד זה, ישנם מקרים מובהקים יותר בהם מעסיק פשוט לא משלם שכר עקב סיבות שונות ובמקרה הזה אנחנו בהחלט רשאים לפיצוי.
פיטורין
מקרה נפוץ מאד הוא מקרה פיטורין שלא כחוק. החוק מחייב מעסיק להודיע על פיטורין לאחר קיום שימוע בטווח מספק וכמובן מתן פיצויים. אבל, על מנת שתוכלו להגן על עצמכם באופן מכבד ומוצלח, יש להיעזר בעו"ד דיני עבודה – עו"ד ערן סולמי – וכך תדעו בוודאות שהזכויות שלכם מוגנות ומוצאות לפועל.
לסיכום
דיני עבודה הוא אחד התחומים הנפוצים ביותר, היות ומרביתנו נמצאים בשוק העבודה בתור מעסיקים או עובדים. לכן, אם אנחנו לא בטוחים אם הזכויות שלנו נשמרות חשוב לקבל ייעוץ מעו"ד מומחה בתחום.